Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-01@20:55:13 GMT

روایت امیرحسین صدیق از سختی‌های حرفه خبرنگاری

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۱۹۷۵۳

به گزارش پارس نیوز، 

امیرحسین صدیق بازیگر سینما و تلویزیون که این روزها مشغول بازی در سریال مرضیه به کارگردانی فلورا سام است، در رابطه با نقش خود در این مجموعه توضیحاتی را ارائه داد.

امیرحسین صدیق در پاسخ به این پرسش که چرا این روزها عوامل تولید سریال‌ها دنبال داستان‌هایی می‌روند که درباره پول‌شویی و فساد مالی است، به خبرنگار ایلنا گفت: این روزها همه ما در شوک اخباری هستیم که در جامعه می‌شنویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر روز شاهد دستگیری افرادی هستیم و از پرونده‌هایی می‌شنویم که یکی پس از دیگری ثابت می‌کند، افرادی در پشت صحنه درحال فساد هستند. در واقع به همین دلیل بوده که داستان سریال‌ها به این موضوع سوق پیدا کرده و داستان مجموعه تلویزیونی مرضیه نیز درباره فساد مالی است.

وی در رابطه با نقش خود در سریال مرضیه توضیح داد: در سریال مرضیه نقش خبرنگاری را بازی می‌کنم که در حیطه کاری خود با سختی‌های بسیاری رو به رو بوده و هر لحظه درگیر اتفاقات جدیدی می‌شود.

صدیق ضمن بیان اینکه این خبرنگار به دنبال رو کردن دست تعدادی از مفسدان مالی است، اظهار داشت: این خبرنگار دنبال پرونده‌ها و ماجراهایی است که راز تعدادی از مفسدان مالی و اقتصادی را رو می‌کند و به همین خاطر هم درگیر مشکلاتی در زندگی حرفه‌ای و خصوصی می‌شود.

این بازیگر در ادامه بیان کرد: خبرنگاری، حرفه بسیار حساسی بوده و خبرنگاران سختی و دشواری زیادی را متحمل می‌شوند. اما متاسفانه در تلویزیون به این حرفه و گفتن از مشکلات شغل خبرنگاری خیلی کم پرداخته می‌شود. فکر می‌کنم یک و یا دو سریال بیشتر درباره خبرنگاران صحبت نکرده است. البته این موضوع دلایلی دارد. به نوعی پرداختن به این شغل از حساسیت‌های خاصی برخوردار است. وقتی یک شغل تا این اندازه حساس و سخت است، مطمئنا پرداختن به آن هم دشوار می‌شود. شاید به همین خاطر است که ما کمتر در این باره سریالی در تلویزیون می‌بینیم.

وی همچنین درباره علاقه خود به رشته خبرنگاری توضیح داد: من امروز در نقش یک خبرنگار مقابل دوربین می‌روم و از این اتفاق حس خوبی دارم. باید بگویم از کودکی وقتی کتاب تن تن را می‌خواندم، تن تن برایم جذاب بود، چون یک خبرنگار و بعد ماجراجو بود. به نوعی از دوران کودکی دوست داشتم خبرنگار شوم و به طور کلی علاقه خاصی به شغل خبرنگاری دارم.

صدیق ضمن بیان اینکه چند خبرنگار ایرانی داریم که در سطح جهان معروف هستند، ادامه داد: برای بازی این کاراکتر تحقیقاتی انجام دادم و زندگی خبرنگاران بزرگ کشور و نوشته‌هایشان را خوانده‌ام. البته از آنجا که خودم کار عکاسی هم می‌کنم و تا کنون با خبرنگاران دیگر نیز مصاحبه داشتم کمی با این حرفه آشنا بودم.

مجری برنامه کتاب باز ، درباره اینکه چقدر سریالی با موضوع زندگی و مشکلات خبرنگاران می‌تواند در دیدگاه مخاطب تاثیر گذار باشد، اظهار داشت: خبر همیشه یک قدم جلو‌تر است. ساخت پروژه‌هایی به این صورت می‌تواند به مخاطب نشان دهد که آزادی مطبوعات چقدر می‌تواند روی جامعه و فرهنگ مردم تاثیر گذار باشد. به همین خاطر سریال‌هایی که در این باره ساخته می‌شوند، می‌توانند ذهن مردم را باز کنند. به این ترتیب مردم خبرنگاران را اشخاصی نمی‌بینند که تنها به دنبال ستاره‌های هنری هستند. بلکه آنها را افرادی می‌ببیند که مطالبه‌گر و منتقد هستند.

وی ضمن بیان اینکه بهتر است کسانی که علاقمند هستند به شغل خبرنگاری وارد شوند، در این باره خوب تحقیق کنند، گفت: من تنها چند روز مقابل این دوربین، خبرنگار بودم ولی کاملا درک کردم که این شغل می‌تواند زندگی یک شخص را زیر و رو کند. به کسانی که دوست دارند وارد این شغل شوند، پیشنهاد می‌کنم این موضوع را در نظر بگیرند که این حرفه از شغل سلیبریتی‌ها حساس‌تر و تاثیر‌گذار‌تر است.

این بازیگر در پایان در رابطه با سختی تولید کارهای مناسبتی اظهار داشت: تولید کارهای مناسبتی بسیار سخت است، زیرا مسئولان از چند ماه پیش تصمیمی برای ساخته شدن یک سریال مناسبتی نمی‌گیرند. اگر زمان و بودجه خوبی در دست باشد، کار بهتری نیز ساخته می‌شود اما به خاطر عدم برنامه‌ریزی صحیح، تیم تولید باید در زمان بسیار کم یک سریال مناسبتی را ساخته و برای رفتن روی آنتن آماده کند. چرا باید چنین اتفاقی رخ دهد و همه فشارها روی تیم تولید باشد؟ بهتر است تلویزیون فکری به حال این اتفاقات کند. چند ماه قبل از رسیدن ماه محرم می‌توان برای تولید و پخش سریال مناسبتی این ایام تصمیم گرفت تا به این صورت شاهد اتفاق بهتری باشیم.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بازیگر سینما و تلویزیون بازی جامعه پشت صحنه تلویزیون مشکلات دوربین جهان عکاسی مصاحبه مطبوعات ذهن بودجه محرم فلورا سام امیرحسین صدیق سریال مرضیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۱۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط رو خط مسائل اجتماعی

  تهیه‌کننده این اثر نمایشی سعید کمانی است که پیش از این سابقه مجموعه‌هایی مثل همه‌‌گیری و سفر در خانه را در کارنامه خود داشته است. پریناز آل آقا، کارگردان فصل اول و محمدرضا خسروی، کارگردان فصل دوم این مجموعه است. کمانی در گفت‌وگوی خود با جام‌جم از دغدغه‌های تولید این اثر نمایشی گفته است. 
تهیه‌کننده سریال خط رو خط در خصوص دغدغه‌ای که برای تولید این اثر داشته، به جام‌جم می‌گوید: دغدغه من این بود که کار طنز تولید کنم. دو سه سال بود که درگیر دو سریال کرونایی بودم و در اتفاق کرونا، چند نفر از دوستان و مادرم را از دست دادم. اینها باعث شد برگردم به همان چیزی که تا حدودی به آن علاقه دارم و آن را بهتر می‌فهمم. دوست دارم جامعه هم مثل خودم حالش خوب شود و بعد از اتفاقاتی که در بیماری وحشتناک کرونا افتاد، فکرم این بود که بتوانیم با کارهای طنز جلو برویم و این کار را ساختم. در این‌گونه کارها تخصصی نداشتم و اولش خیلی اذیت شدم. مخصوصا در بحث دکور‌ خیلی نگران بودیم دکوری که می‌زنیم تک لوکیشن است و اصلا توان این موضوع را دارد یا نه. خیلی رویش فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که تنها دکوری که بتوانیم بزنیم یک آرایشگاه مردانه است که این فضا را به ما می‌دهد که هر آدمی اعم از پزشک، کارگر و ...  واردش می‌شود. دلیل انتخاب این لوکیشن، عام بودن فضای آرایشگاه‌هاست که می‌توان قصه‌های زیادی را در بستر آن روایت کرد. در عین حال موضوعات اجتماعی، موضوعاتی هستند که دغدغه همه است. همه ما در آپارتمان مشکلات زیادی داریم و هیچ‌کس نمی‌تواند بگوید که مثلا در یک آپارتمان ۲۰ واحدی که هستیم همه به موقع شارژشان را می‌دهند، آشغال‌شان را مرتب دم در می‌گذارند و رعایت همسایه را می‌کنند؟ همه ما این مشکلات را داریم و در سریال خط رو خط تلاش کردم به محل کار و ازدواج و موانع ازدواج بپردازیم. نمی‌خواستیم نقد کنیم و در واقع بیشتر خودمان را نقد می‌کنیم. 
 
بیان مسائل اجتماعی با زبان طنز 
وی در ادامه به ترکیب طنز با مباحث آموزشی اشاره کرده و تاکید می‌کند: تلاش کردیم موضوعات آموزشی را به صورت طنز بیان کنیم. مثلا یک‌فرد دروغگو و کثیف را به چالش می‌کشیم. هر موضوعی که به ما به‌عنوان یک انسان ربط دارد، مثل پوشش، لباس، تمیزی، آداب معاشرت و...که موضوعات زیادی است و جذابیت هم دارد در این سریال بیان کردیم اما باید به این نکته توجه کرد که در تولید چنین محتوایی برای رسانه تلویزیون، باید صبر داشته باشد تا این برنامه‌ها جای خود را باز کرده و مخاطب جذب کنند.  کمانی در اشاره به موضوعات مطرح شده در این برنامه اشاره کرده ومی‌گوید:مسائلی همچون حمل و نقل، خانواده، ازدواج، فرزندآوری، موانع ازدواج و...در برنامه مطرح شده است. در واقع نزدیک به صد موضوع داریم. فصل اول ۲۰ قسمت بود. در فصل دوم آقای محمدرضا خسروی، کارگردانی را دست گرفته‌اند که تجربه کار کارگردانی دارند و کار کوتاه ساختند. تلاش کردیم بستری ایجاد کنیم تا کارگردانان کار اولی بیایند و در آینده در سازمان کارگردان شوند.  وی در پاسخ به این‌که چنین فرصتی به کارگردان‌های جدید با ریسک همراه است، بیان می‌کند: به‌نظرم در صورتی این کار با ریسک همراه است که هر دو گزینه تهیه‌کننده و کارگردان ضعیف باشند اما در این کار، کارگردان ما در موضوع طنز باسواد است و نزدیک به ۳۵ سال سابقه کار طنز و این‌گونه کارها را دارد. به‌نظرم کارگردانی که طنز را می‌فهمد و از این دست کارها ساخته، می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگر تهیه‌کننده و کارگردان شناخت و تجربه‌ای نداشته باشند قطعا کار درنمی‌آید. به‌طور کلی معتقدم که بهتر است تلویزیون به جای استفاده از سلبریتی، بازیگر پرورش دهد و باید به سمت آنهایی برویم که توانمندی این کار را دارند. 

تلاش ۴ گروه نویسنده 
کمانی درباره تفاوت کارگردانی فصل اول و دوم و حضور کارگردانی مثل خسروی که تجربه بازیگری و کارگردانی را دارد، این‌طور توضیح می‌دهد: به‌نظرم دو تجربه متفاوت بود. کارگردانی یک خانم، به یک شکل دیگر است چون به ظرافت‌ها دقت دارند. در فصل دوم هم آقای خسروی با توجه به این که بازیگر توانایی بودند و سالیان دراز کار کردند و در کارهای خیلی بزرگ حضور داشتند، یک‌فرد پرورش‌یافته هستند که در عین حال ارتباط‌شان با بازیگران خوب بود و کار شکل گرفت.  کمانی با اشاره به چهار گروه نویسنده‌ای که در این سریال حضور دارند، در خصوص بازخورد مخاطبان به این مجموعه هم تصریح می‌کند: ابتدا زمانی که خودم این کار را روی آنتن دیدم این ترس را داشتم که با توجه به تک‌لوکیشن بودن، مخاطب چه ارتباطی با آن برقرار می‌کند. در واقع ۴۰دقیقه نمایش در تک‌لوکیشن سخت است. وقتی به‌عنوان یک منتقد به آن نگاه کردم حس خوبی به من دست داد و خوشحال شدم که شاید نمره‌ام زیر ۵۰ نشده باشد. در حال حاضر فصل اول روی آنتن رفته و ما در حال تولید فصل دوم هستیم. فصل اول در ۲۰ قسمت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه‌ای روی آنتن می‌رود. 

دیگر خبرها

  • خبرنگاری که معلم شد
  • روایت ندا قاسمی از آسیب دیدگی سعیدآقاخانی در سریال «نون خ» (فیلم)
  • توسعه مهارت‌های بازار محور در جهت افزایش تولید
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • خط رو خط مسائل اجتماعی
  • ۲۰۰ هزار دانش‌آموز در کشور آموزش‌های مهارتی می‌بینند
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوان از فیلم‌ کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان